همانطور که فناوری به سرعت زیاد پیشرفت می کند، فناوری ها جدید در حمل و نقل جاده ای، دنیای رانندگی ناوگان حمل و نقل سنگین جاده ای نیز دستخوش تغییر شکل می گردد. از وسایل نقلیه خودران تا جایگزین های سوخت پایدار موجی از نوآوری در حال تغییر شکل آینده رانندگی ناوگان سنگین حمل و نقل جاده ای می باشد.

فناوری رانندگی خودکار:

یکی از روندهای برجسته در آینده رانندگی ناوگان سنگین حمل و نقل جاده ای، توسعه فناوری ها جدید در حمل و نقل جاده ای و رانندگی خودکار هست. شرکت ها به شدت در زمینه تحقیق و توسعه بر روی ساخت ناوگان سنگین حمل و نقل جاده ای خودران که می توانند به طور موثر و به صورت ایمن حرکت کنند، سرمایه گذاری می کنند. در حالی که ناوگان سنگین حمل و نقل جاده ای تماما خودکار ممکن است هنوز تا پذیرش گسترده چند سال فاصله داشته باشد، پیشرفت های فناوری راه را برای آینده ای که کامیون های بدون راننده نقش مهمی در زمینه عملیات پشتیبانی ایفا می نمایند هموار می کند.

برقی شدن و سوخت های جایگزین:

نگرانی ها در خصوص تغییرات اقلیمی و تداوم رشد آلودگی هوا، فشار برصنعت حمل و نقل به منظور کاهش اثر کربن را افزایش داده است. در پاسخ به این مشکل،سازندگان ناوگان حمل و نقل سنگین جاده ای بر روی گزینه های جایگزین سوخت از قبیل: برق، هیدروژن، سوخت های زیستی کاوش می نمایند. به طور خاص بهبود فناوری باتری و گسترش زیرساخت های شارژ نمودن ناوگان سنگین برقی حمل و نقل جاده ای جلب توجه می نماید. جایگزین های سازگار با محیط زیست نه تنها انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهند بلکه در دراز مدت موجب صرفه جویی در هزینه نیز می گردد.

226

کنترل از راه دور وسایل نقلیه:

ارتباط پیشرفته و از راه دور در زمینه مدیریت و نظارت بر ناوگان سنگین حمل و نقل جاده ای انقلابی ایجاد کرده است. سیستم مدیریت ناوگان مجهز به ردیابی سامانه موقعیت یاب جهانی، تشخیص به موقع و قابلیت های پیش بینی کننده تعمیر و نگهداری، شرکت ها را قادر می سازد تا برنامه مسیرها، نظارت بر عملکرد ناوگان، بهبود بهره وری سوخت را بهینه سازی کنند. با استفاده از توان داده ها کاربران ناوگان می توانند با تصمیمات آگاهانه بهره وری و ایمنی در جاده را افزایش دهند.

227

ویژگی های افزایش ایمنی :

همواره در صنعت حمل و نقل سنگین جاده ای، ایمنی دارای اولویت بالایی بوده است و نوآوری های فناورانه بیشتری برای بالابردن استانداردهای ایمنی وسایل نقلیه وجود دارد. سامانه کمک راننده پیشرفته مانند: هشدار خروج از خط، پیشگیری از برخورد و سازگاری کروز کنترل در ناوبری در جاده ها، ایمنی بیشتر و کاهش خطر تصادفات به رانندگان کمک می کند. علاوه بر این نوآوری ها در طراحی وسایل نقلیه مانند: بهبود میدان دید، سازه های تقویت کابین، حفاظت بیشتر برای رانندگان و مسافران را به ارمغان می آورد.

Description: C:\Users\h-erfanian\Downloads\هوش-مصنوعی-در-حمل-و-نقل-1.jpg

تغییر به سوی لجستیک پایدار:

علاوه بر استفاده از فناوری های سوخت پاک، تاکید فزاینده ای بر شیوه های لجستیک پایدار درون صنعت حمل و نقل سنگین جاده ای وجود دارد. شرکت های حمل و نقل برای به حداقل رساندن تردد خالی ناوگان، بهینه سازی توزیع بار و کاهش ضایعات در سراسر زنجیره تامین در حال بررسی استراتژی ها هستند. با پذیرش ابتکارات پایدار مانند: پارکینگ سازگار با محیط زیست، تغییر حالت به شیوه حمل و نقل ریلی یا آبی و بهینه سازی مسیر، رانندگان ناوگان حمل و نقل سنگین جاده ای می توانند در سیستم حمل و نقل کارآمد و سازگارتر با محیط زیست همکاری کنند.

نتیجه گیری:

با وجود اینکه در حمل و نقل بار جاده‌ای هنوز ماشین های سنتی سنگین در حرکت هستند، اما باید توجه کنیم که فناوری های جدید و پیشرفته در این زمینه دارای پتانسیل بالایی برای داشتن ارتقاء و افزایش بازدهی در این حوزه هستند. با بهره برداری از این فناوری ها، حمل و نقل بار جاده‌ای می تواند به شکل بهینه تری در بین حوزه های حمل و نقل دیگر پیشرفت کند.

آینده رانندگی ناوگان سنگین حمل و نقل جاده ای با نوآوری، پایداری و ایمنی نشانه گذاری شده است. از ناوگان خود راننده تا برقی شدن و شیوه های نوین لجستیک، صنعت در حال انجام دگرگونی عمیقی است که نوید بخش تحول در روش حمل و نقل جاده ای کالا می باشد. پذیرش نوآوری و پذیرش تغییرات کلید موفقیت در زمینه رانندگی ناوگان سنگین حمل و نقل جاده ای در آینده خواهد بود.

منبع: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای